2. Rész / Kérdések

2013.07.02. 16:08

Nik lassan magához tért de nem vette észre mi is történt vele az alatt az idő alatt amíg eszméletlen volt. Fejében kérdések hada ,válaszok nélkül ,mind egyetlen egy fő kérdésre vezethető vissza. Mely a kábulatból feleszmélő fiú halkan elkezdte kántálni levegő után kapkodva.

-Mi történt? Mi történt?... - motyogta halkan fulladozva-

-Most ne beszélj nem lenne jó ha megint elvesztenéd az eszméleted! - mondta a mostanra már ismerősé váló tompa hangú idegen-

Megfogadva a tanácsot inkább kezdte mérlegelni a környezetét. 

- Rázkódik a fekhelyem és mindenki lehajolva közlekedik. Ez valamiféle jármű lesz! Ééés elég sötét van ahhoz képest hogy nappal van. - körbetekintett - Nincsenek ablakok?! - figyelt fel az egyre inkább gyanússá váló részletekre. Mikor végig mért magát hogy vele nincs e probléma arcához érve kemény ellenállásba ütközött. - Mi a fene?! Egy maszk? Nem gázálarc! - mikor viszont a szerinte nem kellő készüléktől megpróbált megválni ismét egy de az előzőhöz képest másmilyen hangzású tompa hang szólta le cselekedetét.

-Hé Hé hé hé!! Ne ne ne ne!! Ne vedd le mert benyeled a port! -mondta a másik tompa hang izgatottan, majd vissza sietett posztjára miközben fél szemét végig Nik-en tartotta.

Nik sértődötten felült fekhelyéről majd mikor úgy érezte eléggé jól van ahhoz, hogy beszéljen nem habozott kérdéseit feltenni.

-Hol vagyok? -kérdezte Nik attól aki az előbb lehordta hogy ne piszkálja a légzőkészülékét-

-A 183-as V.V. század V.S.F. járművében! -felelte az idegen Nik felé fordulva-

-V.V? V.S.F?... -kérdezett vissza zavarodottan-

-Vegyvédelmi. Vegyi- és Sugár-Felderítő.

-Akkor Ti katonák vagytok?

-Voltunk....

-De hogy? És mi történt?

-A század felmorzsolódott öt csapat maradt mi vagyunk az egyik közülük. Majd úgy döntöttünk körülnézünk mer felsőbb parancs híján kárfelmérést csinálunk.

-Mindenhol ez történt? -ekkor az elöl ülő aki Nik-et megmentette odafordult hozzájuk - 

-Mindenhol! -mondta komoran- Volt egy nagy bumm ami végig söpört a földön. Hogy mi okozta? Nem tudjuk? Mért tűntek el az emberek? Azt sem. Minket mért nem vittek el? Jó kérdés. - sorolta fel a kérdéseket melyeket már Nik is felvetett magának-

-Amúgy szeretném megköszönni hogy megmentettetek! - terelte el aszót a már amúgy is esedékes felszólalásával -

-Nincs mit az őrnagynak köszönhető hogy megálltunk a busz roncsainál.

-És hogy hogy engem hoztatok ki hisz tele volt a busz! -kérdezte Nik felháborodva. Mire valaki felülről le szólt.-

-Mert csak te voltál ott! -szólalt meg az őrnagy mire mindenkibe beleszorult a szó-

-De mi lett a többi emberrel?-

-Eltűntek, nyom nélkül eltűntek... 

Majd csend. Kínos, nyomasztó csend. Senki nem szólalt meg. Mindenki a saját gondolataiba burkolózva folytatta a dolgát. Még Nik is csak bámult előre a történteket próbálva felidézni mikor beugrott neki az amit utoljára látott.

-A Spirál...

A bejegyzés trackback címe:

https://ahazateres.blog.hu/api/trackback/id/tr895387761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása